O nama

Nekoliko riječi o ecertifikat.eu

Logo Big variant 1

Ecertifikat.eu je internetska stranica poduzeća Frigo-ing iz zagreba koja promiče energetsku učinkovitost u stanovanju, poslovanju i turizmu.

FRIGO-ING d.o.o. je poduzeće sa 20 godišnjom tradicijom djelovanja u građevinama stambene, poslovne ili industrijske namjene na području tehnike hlađenja i strojarskih instalacija. U posljednjih smo nekoliko godina oformili tim mladih i stručnih ljudi koji se kontinuirano obrazuju, usavršavaju i djeluju na području energetske učinkovitosti. Uštede u potrošnji energije prepoznali smo kao primarni izazov današnjice, a svojim uslugama Investitorima nastojimo pružiti rješenja koja vode nižim troškovima u ekspoloataciji. Naši djelatnici su u potpunosti dostupni svim korisnicima za dobivanje svih informacija vezanih za  energetsko certificiranje te investicije koje omogućuju energetski učinkovitije sustave. Pratimo razvoj novih tehnologija i trendova, ažurno slijedimo zakonodavni okvir i mogućnosti sufinanciranja te smo spremni Investitorima pružiti kompletnu uslugu.

Naša vizija je razvijati se u stručnim područjima s naglaskom na energetske uštede i ekologiju.

Zato možemo ponuditi pametna rješenja kako bi povećali životni standard i smanjili troškove vezano za potrošnju energenata. U energetskoj učinkovitosti vidimo budućnost.

 

Naš pristup poslu razlikuje se od većine današnje ponude na tržištu. Mladi tim podrazumijeva inovativnost, energičnost i pristupačnost. Inovativnost znači sklonost novim rješenjima i trendovima, energičnost podrazumijeva spremnost na izazove i nova iskustva dok pristupačnost jednostavan i individualan pristup Investitoru.
Nadalje, pristup poslu kao izazovu, i to na način da se ne promatraju samo segmenti posla i djelomična rješenja radi zadovoljavanja forme garantira  stvaranje novih, cjelovitih i održivih rješenja. Isto tako, kontinuiranim unapređenjem usluge garantiramo da je svaka nova usluga kvalitetnija i bolja. Energetsku obnovu objekta, ugradnju sustava koji koriste obnovljive izvore energije i ostale projekte energetskih ušteda pratimo od početka do kraja, na način da i nakon ugradnje zajedno pratimo ostvarene uštede i tražimo nove mogućnosti poboljšanja sustava. Takve objekte pratimo kroz cijeli životni ciklus kao i zadovoljstvo naših klijenata.

Na listi smo energetskih certifikatora ovlaštenih za provođenje aktivnosti energetske obnove sufinancirane od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

fzoeu_energetska_obnova

Naše usluge

Energetski pregledi i energetsko certificiranje

Provodimo energetske preglede građevina i sustava u cilju povećanja energetske učinkovitosti. Ovlašteni smo za energetsko certificiranje svih tipova građevina.

Izrada projekata energetske obnove

Sposobni smo izraditi projekte energetske obnove. U suradnji s partnerima možemo ponuditi kompletna rješenja i izradu glavnog projekta energetske obnove građevinskih elemenata te zamjene kotlovnica i sustava grijanja.

Vođenje energetske obnove

Nudimo kompletna rješenja za energetsku obnovu koja će rezultirati uštedama troškova za potrošnju energije. U slučaju vođenja projekata savjetujemo pri odabiru rješenja, mogućnosti poticaja, izrada projekata energetske obnove te vođenje radova od provjerenih izvođača

 

IZRADA ENERGETSKIH CERTIFIKATA

 

 Energetski certifikat osim zakonske obaveze predstavlja i osnovu za poslove energetske učinkovitosti i smanjenje troškova energije.

Ukoliko ste vlasnik ili korisnik stambenog ili nestambenog objekta i želite dugoročno smanjiti troškove energenata koristeći energetski učinkovite sustave i obnovljive izvore energije možemo vam ponuditi
kompletnu uslugu traženja optimalnih rješenja, analizu potrošnje i ušteda, projektiranje sustava te izvođenje i realizaciju investicije po principu ključ u ruke. Uz tehnički dio pružamo i usluge financijskog vođenja, analize i savjetovanje kod odabira izvođača radova, kreditiranja investicija te konzalting usluge pri prijavi projekta za dobivanje poticaja i subvencija.

Ukoliko prodajete ili iznajmljujete nektretninu, naša dokumentacija će Investitoru prižiti sve relevantne informacije o stanju i ekspoatacijskim troškovima objekta. Naš stav je da svaku investiciju gledamo kao vlastitu i da svako rješenje ima realnu financijsku podlogu. Time korisnik angažmanom našeg tima opravdava uložena sredstva i dugoročno štedi svojim ulaganjem.